Zwangerschap


Acupunctuur is een zeer geschikte behandelmethode voor problemen in en rondom de zwangerschap. Acupunctuur kent geen vervelende bijwerkingen die medicijnen wel hebben, wat ongewenst is tijdens zwangerschap. Onder het kopje "indicaties" kunt u behandelbare problemen die zich tijdens de zwangerschap voor kunnen doen vinden. Maar als u tijdens de zwangerschap verkouden wordt, griep krijgt of een andere aandoening waarvoor u liever geen medicatie wil gebruiken, kan acupunctuur ook een uitkomst zijn. Het is zr belangrijk dat u doorgeeft als u zwanger bent en ook hoe lang u zwanger bent. Tijdens een zwangerschap mogen bepaalde punten niet geprikt worden omdat dit kan leiden tot een miskraam.

Sommige vrouwen hebben problemen om zwanger te worden of hebben al meerdere malen een miskraam gehad. Hier kan acupunctuur hulp bij bieden, ook bij onbegrepen onvruchtbaarheid. Kiest men via een natuurlijke weg om tot een zwangerschap te komen, kan met behulp van acupunctuur de vrouw en daarmee de eicel in optimale conditie gebracht worden om zo tot een bevruchting te komen. De behandeling richt zich ook op het innestelen van de eicel en het tegengaan van afstoten van de eicel. Het is wenselijk om de partner mee te behandelen, zodat ook hij zal in een zo optimaal mogelijke conditie gebracht kan worden en daarmee ook de zaadcellen.

Aan het einde van de zwangerschap kan het voorkomen dat uw kind in een stuit ligt. Als uw kind niet spontaan draait, zal door de gynaecoloog worden overgegaan tot een versie( handmatig uitwendig draaien van het kind). Dit is een pijnlijke methode die niet zonder risico voor uw zwangerschap is. Met behulp van acupunctuur en moxa is het mogelijk om uw kind spontaan te laten draaien. Dit is een pijnloze behandeling en kan na instructie thuis worden uitgevoerd.

Onder het kopje "De Wetenschap" vindt u een artikel over Moxa en stuitligging.

Na de bevalling kunt u problemen hebben met het op gang komen van de borstvoeding of juist met een borstklierontsteking. Acupunctuur kan hier ook een uitkomst bij bieden. Ook traag herstel, aanhoudende vermoeidheid en een depressie zijn problemen waar acupunctuur u bij kan ondersteunen.

 

 

Laatst aangepast (maandag, 19 december 2011 17:58)

Copyright © 2010 karibu tel 06-13277686 ---.
All Rights Reserved.