Biografie 2

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Angelique Wagenaars.

Al zo lang ik mij kan herinneren wist ik wat ik wilde worden: “dokter”. Ik bouwde een tent op het grasveld en iedereen mocht langskomen voor een consultje of een verbandje. Toen ik op het VWO zat, liep ik af en toe met een arts mee of mocht ik in het ziekenhuis meekijken bij kleine operaties. Dit motiveerde me enorm en na het VWO was de weg naar geneeskunde een feit.

Ik studeerde op de UVA. In het eerste jaar kregen we een les over “lichaam en geest zijn één”, dat vond ik reuze interessant. Het bleef echter bij die zin. Je hebt een klacht, de klacht wordt bekeken, er wordt een pilletje ingestopt of er wordt in je lichaam iets gerepareerd of vervangen wat niet meer goed is en klaar. Kortom, de westerse geneeskunst beperkt zich tot het bestrijden van de ziekte en haar symptomen. Hoe verder ik in mijn opleiding kwam hoe meer ik daar over na ging denken. Hoe zit dat nou met dat concept van de holistische gezondheidszorg waarin “lichaam en geest één zijn?

In 1995 was ik in Thailand bezig met een AIDS-onderzoek. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met acupunctuur. Op een dag werd ik ziek wakker. Ik kon niet lopen, omdat ik heel slecht kon zien en was zeer misselijk. Ook braakte ik regelmatig. Die dag moest ik een rit maken van 13 uur met een bus over een hobbelige weg. Afzeggen was geen optie (geen mobiele telefoon en de gewone telefoon deed het niet). Iemand had gezien hoe ziek ik was en haalde hulp. Na een tijdje kwam er een mannetje binnen, ging aan mijn bed zitten, zei geen woord, voelde mijn pols, zette drie naalden. Toen hij ze eruit haalde zei hij in het gebroken Engels iets wat neer kwam op: “Sta op en loop”. Ik dacht die is gek! Maar ja, ik probeerde het toch maar. Een beetje wankel liep ik naar de douche. En daarna ben ik in de bus gestapt en vertrokken….tja, lichaam en geest werken samen. Hoe werkt dat dan?

In 1999 studeerde ik af als arts en ben ik aan de tropenopleiding begonnen. In 2003 behaalde ik hiervoor mijn certificaat. Tegelijkertijd ben ik aan een opleiding voor Traditionele Chinese Medicijnen begonnen aan The Anglo Dutch Institute for Oriental Medicin. Ook daar behaalde ik in 2003 mijn diploma voor. Toen mocht ik mij TCM acupuncturiste noemen en ben ik begonnen met behandelen vanuit de holistische denkwijze. Na enige tijd merkte ik dat ik af en toe niet verder kwam met behandelen. Ik liep vast en snapte niet waarom. Na deze constatering kwam ik opnieuw in contact met een van mijn leraren. Hij leerde mij de wereld van de Klassieke Acupunctuur kennen, de CCM. In 2006 ben ik aan een opleiding begonnen voor CCM die ik in 2011 heb afgerond. De opleiding (Stems and Branches) bestaat uit een aantal delen; The Basics, Celestial Clouds and Terrestrial Metres, Specialist en het laatste deel Pathology. In dit deel worden westerse diagnoses en Oosterse energetica samen gebracht. Een zeer belangrijk deel van de cursus, want we leven nou eenmaal in het westen en vaak kent iedereen zijn ziekte al bij naam en niet bij energetische blokkade of een energetisch tekort. Ik behandel nu uitsluitend nog volgens de Klassieke methode, waarbij iedereen echt als een uniek persoon wordt gezien. Mijn ervaring is dat ik betere resultaten behaal dan met TCM. In een apart kopje leg ik het verschil tussen TCM en CCM uit.

Verder heb ik in 2009-2010 nog een opleiding kleurenmeridiaantherapie van Kristel Heidelmann gevolgd in Duitsland. In deze opleiding leer je om i.p.v. naalden natuurlijk gekleurde zijde te gebruiken. Zijde werkt ook omdat de structuur van zijde gelijk is aan een bepaalde structuur in het lichaam van de mens(de zogeheten extracellulaire matrix).

Als laatste heb ik in 2009 nog een aantal kortere cursussen gevolgd namelijk een cursus cosmetische acupunctuur in België , een massage cursus en een Hotstone-massage cursus.

Op dit moment ben ik bezig met een opleiding tot kinder- en familiecoach, omdat ik merk dat er tegenwoordig veel nieuwetijdskinderen vastlopen in deze maatschappij. Deze kinderen wil ik samen met hun opvoeders gaan begeleiden. U kunt ook bij mij terecht als u zelf vastgelopen bent in deze zich snel ontwikkelende maatschappij evt. ondersteund door acupunctuur om uw energie te optimaliseren zodat u meer daadkracht, energie en doorzettingsvermogen ontwikkelt.

Laatst aangepast (zondag, 11 december 2011 22:58)

Copyright © 2010 karibu tel 06-13277686 ---.
All Rights Reserved.